11 Haziran 2008 Çarşamba

Proje tahtaya kalk!

Projemizi sorguluyoruz. Henüz 3 hafta kadar oldu. Yakın çevremizden gelen çekinceler şunlar;

1- Çevremde pek marka diyebileceğim insan yok ki!

YORUM: Büyük yalan.

2- Marka insanlarımı burada anlatmamın bana bir faydası yok ki!

YORUM: Sosyal gelişime katkıda bulunmak ve bencillik durumunuzu tekrar sorgulayın.

3- Kişisel markalaşmayı pek anlayabilmiş değilim, hayatmı yaşarım olur biter.

YORUM: Doğru, öylesine bir hayat yaşar gidersiniz.

4- Sayfanız içerik ve tasarım açısından pek albenisi yok.

YORUM: Kesinlikle haklısınız, ama en iyisini yaparak hiç kimse projenin çıkışını geciktirmez. Genelde BETA versiyonu kullanıcı isteklerini, davranışlarını anlayabilmek için asgari kullanılabilir düzeyde proje devreye alınır. Sizden gelen talepler doğrultusunda geliştirmeler devam ediyor.

5- Marka Sizsiniz diyorsunuz fakat Marka İnsanlarımımızı yazmamızı istiyorsunuz, tezatlık yok mu?

YORUM: Kesinlikle var. Fakat projenin ilk amacı içerik amaçlı idi fakat marka insanlarınızı yazın uygulaması da cazip geldi ve buna da ağırlık vermek istedik. Zaten markasizsiniz.com a girilen kayıtlar bir süre sonra markainsanlar.com adresine alınacak. Ve asıl sosyal paylaşım bu siteden devam edecek.

6- Projenizin hedefini tam olarak anlayamadık.

YORUM: Bkz. Bu blogun ilk yazısı. Veya
www.markasizsiniz.com anasayfadaki yazımız. Daha fazla kelime kalabalığı yaratmak istemiyoruz. Büyük çoğunluk tarafından anlaşılmaz ise zaten bu sayfalar Google gibi arama motorlarının derinliklerinde kaybolup gidecektir.

7- Marka insan olarak yazılan kişilerden izin alınması gerekmiyor mu?

YORUM: Bir çok yerde, örneğin yazılı ve görsel basında değişik kişilerden bahsediliyor. iyi ya da kötü. Ama izin alınmıyor. Sorun olduğunda, o kişi bu kaydı istemediği zaman sileceğiz. Bir de izin almak için bir irtibat tel,ya da e-mail gerkir. Şimdi çok yaşlı ya da vefat etmiş bir insanın e-mailini nasıl ulabilirim. Şimdilik bu izin prosedürünü uygulamıyoruz. Sadece marka insan olarak girilen kayıtların e-mail adresi var ie o kişiye bilgi maili gönderiyoruz.

Kişisel markanız için her gün bir şeyler yapın, marka insanlarınızı anlatın ve tanımadığınız marka insanları da tanıyın, örnek alın, bu fırsatı kaçırmayın.

Saygılarımla.

Hiç yorum yok: